x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi

Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi

de Mediafax    |    01 Mar 2012   •   12:49
Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi

Doctorii ar trebui sa aiba dreptul sa ucida un nou-nascut daca acesta are dizabilitati sau daca mama lui nu il doreste sau nu il poate intretine, afirma doctorul Francesca Minerva, filosof si expert in etica medicala, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Francesca Minerva considera ca un bebelus nu este o persoana reala, astfel ca daca ar fi ucis in primele zile dupa nastere ar fi aproape la fel ca un avort.

Chiar si un bebelus sanatos ar trebui sa poata fi ucis, daca mama decide ca nu isi poate permite sa-l intretina, se arata intr-un articol al acesteia publicat de British Medical Journal Group.

Editorul revistei a aparat articolul, afirmand ca rolul publicatiei este sa prezinte argumente solide, nu sa promoveze o anumita opinie morala. Articolul a generat insa furia altor experti in etica, academicieni si activisti.

Doctorul, care este asociat pe probleme de cercetare la Universitatea Oxford, a primit amenintari cu moartea si telefoane prin care era avertizata ca va "arde in iad". Minerva a afirmat ca ultimele zile, dupa publicarea articolului, au fost "cele mai grele din viata" sa.

In articolul publicat in Journal of Medical Ethics, doctorul Minerva si coautorul Alberto Giubilini, expert in bioetica al Universitatii din Milano, argumenteaza ca "avortul post-nastere" ar trebui permis in toate cazurile in care este permis orice avort.

Ei sustin ca, la fel ca un copil nenascut, un bebelus nu a dezvoltat inca sperante, teluri si vise, astfel ca, desi este om, nu este persoana, adica cineva cu dreptul moral la viata.

In schimb, parintii, rudele si societatea au scopuri si planuri care ar putea fi afectate de sosirea noului copil, iar interesele lor ar trebui sa fie pe primul loc.

×