x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în Coreea de Sud

Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în Coreea de Sud

16 Apr 2013   •   09:07
Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în Coreea de Sud

Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit marţi în Coreea de Sud, în apropierea frontierei intercoreene, fără a provoca victime, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. Toate cele douăsprezece persoane aflate la bord au fost evacuate din aparatul de zbor.

Potrivit AFP, elicopterul, un UH-60 Black Hawk, s-a prăbuşit în departamentul Cheolwon, aflat la graniţa cu Coreea de Nord, în circumstanţe neelucidate, într-un moment în care SUA şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale comune.

Incidentul are loc într-un context de tensiuni deosebit de intense în Peninsula Coreeană după adoptarea unei noi serii de sancţiuni de către ONU împotriva Coreei de Nord, după cel de-al treilea test nuclear al acesteia, din 12 februarie. Coreea de Nord a condamnat manevrele americano-sud-coreene pe care le percepe drept o repetiţie generală pentru o invadare a teritoriului său şi ameninţă Seulul şi aliaţii acestuia cu atacuri nucleare.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud de la încheierea Războiului Coreei (1950-1953).



×