x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost vice-cancelar al Germaniei în bordul Deutsche Bank

Un fost vice-cancelar al Germaniei în bordul Deutsche Bank

24 Ian 2020   •   14:07
Un fost vice-cancelar al Germaniei în bordul Deutsche Bank
Sursa foto: antena1

Grupul bancar  Deutsche Bank a anunţat  că fostul vice-cancelar şi ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, se va alătura Consiliului de supraveghere al celei mai mari bănci germane.

Deutsche Bank încearcă să îşi îmbunătăţească relaţiile cu Berlinul după ce impactul devastator al crizei financiare globale a ridicat unele semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a celei mai mari bănci germane, la care s-au adăugat mai multe amenzi pentru spălare de bani şi alte scandaluri.

În vârstă de 60 de ani, Sigmar Gabriel a fost vice-cancelar şi ministru al Economiei între anii 2013 şi 2017, după care a fost ministru al Afacerilor Externe până în 2018, în cadrul alianţei dintre conservatori şi social democraţi. De asemenea, Sigmar Gabriel a fost preşedintele Partidului Social Democrat german între 2009 şi 2017, o perioadă marcată de declin pentru această formaţiune politică înfiinţată în secolul XIX.

"În calitate de ministru al Mediului, Economiei şi Afacerilor Externe, Sigmar Gabriel va aduce o contribuţie deosebită graţie experienţei sale bogate şi va completa expertiza noastră în cadrul consiliului de supraveghere", a declarat preşedintele Deutsche Bank, Paul Achleitner.

În ultimii ani, Germania a cunoscut şi alte exemple de reconversie profesională a unor lideri politici în domeniul industriei. După ce a pierdut alegerile din 2005, fostul cancelar social-democrat Gerhard Schroeder a fost numit în fruntea consorţiului responsabil de construcţia gazoductului Nord Stream, în cadrul căruia cel mai mare acţionar este grupul rus Gazprom. În 2017, Schroeder a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului petrolier rus Rosneft.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: deutsche bank Sigmar Gabriel