x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un funcţionar guvernamental elveţian a luat şpagă

Un funcţionar guvernamental elveţian a luat şpagă

29 Iul 2009   •   00:00

Procuratura din Elveţia investighează acuzaţii potrivit cărora un oficial guvernamental elveţian a încasat mită de la un client american al grupului financiar UBS, vinovat de evaziune fiscală, care susţine că a încercat astfel să obţină ajutorul demnitarului pentru a-şi "ascunde" conturile.



Procurorii federali din Elveţia au arătat, într-un comunicat, că autoritatea fiscală a înregistrat o plângere împotriva unor persoane a căror identitate nu este cunoscută.

Un client american al UBS, bancă aflată în centrul scandalului privind evaziunea fiscală din Statele Unite, a pledat "vinovat" marţi, acuzat de Justiţie că s-a folosit de conturile din Elveţia pentru a-şi "ascunde" averea şi a evita taxele. El a declarat, totodată, în faţa instanţei, că a plătit, prin intermediul unui fost bancher UBS, suma de 45.000 de dolari unui oficial guvernamental elveţian, pentru ca acesta să-l ajute să acopere frauda.

Ministerul elveţian de Justiţie a anunţat că nu dispune de suficiente informaţii pentru a construi un caz, însă va investiga chestiunea.

"Este în interesul autorităţilor din Elveţia să clarificăm astfel de acuzaţii. Vom urmări atent situaţia şi vor cântări cu grijă toate informaţiile disponibile", a declarat, miercuri, putătorul de cuvând al ministerului elveţian de Justiţie, Guido Balmer.

Cazurile de corupţie sunt foarte rare în Elveţia, ţară clasată de Transparency International în primele cinci "cele mai puţin corupte" din lume.

Asociaţia Bancară din Elveţia a refuzat să comenteze informaţiile.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe mita elvetia