x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un incendiu a distrus 320 de hectare de pădure în apropierea orașului Bordeaux

Un incendiu a distrus 320 de hectare de pădure în apropierea orașului Bordeaux

25 Iul 2015   •   21:57
Un incendiu a distrus 320 de hectare de pădure în apropierea orașului Bordeaux

Un incendiu de pădure a distrus 320 de hectare de pini în sud-vestul Franţei, aproape de Bordeaux, înainte de a fi stabilizat sâmbătă după 24 de ore de luptă cu flăcările, stingerea completă urmând să mai dureze câteva zile, informează AFP.

Focul de origine nedeterminată care a izbucnit la Saint-Jean d'Illac, la 20 km sud-vest de Bordeaux "nu este înconjurat, nu este oprit, ci doar stabilizat", a declarat prefectul regiunii Aquitaine, Pierre Dartout.

Aproape 300 de pompieri şi sute de camioane au rămas mobilizate pe loc, iar pompierii au mai primit sâmbătă întăriri.

Circa 120 de case au fost evacuate vineri seara, între care 80 de pacienţi de la un centru medical pentru afecţiuni psihiatrice uşoare.


În lupta împotriva incendiilor, doi pompieri au fost uşor răniţi, o victimă prin inhalare de fum, iar cealaltă având o rană pe spate.

Slăbirea vântului în noaptea de vineri spre sâmbătă a creat condiţii mai bune pentru accelerarea luptei pompierilor împotriva dezastrului.

De asemenea, echipe de pompieri au luptat timp de mai multe ore şi împotriva unui alt incendiu la o pădure de pini la 50 km sud-vest de La Teste-de-Buch şi Gujan-Mestras.


Mai multe declanşări de incendii într-o singură zi nu sunt fenomene rare în timpul verii în masivul forestier Landes de Gascogne (întins pe aproape un milion de hectare). Unul dintre cele mai mari incendii din ultimii ani au distrus mai mult de 650 de hectare de pădure de pin în august 2012 la Lacanau, însă fără a face victime, mai notează AFP.

×