x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un incendiu la o închisoare din Honduras s-a soldat cu 13 morţi

Un incendiu la o închisoare din Honduras s-a soldat cu 13 morţi

de Mediafax    |    30 Mar 2012   •   10:50
Un incendiu la o închisoare din Honduras s-a soldat cu 13 morţi

Treisprezece persoane au murit joi intr-un incendiu dintr-o inchisoare din San Pedro Sula (nordul Honduras), conform autoritatilor judiciare ale orasului, la o luna si jumatate dupa un incendiu la un alt penitenciar care s-a soldat cu peste 350 de morti in centrul tarii, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Sunt 13 cadavre, nu am putut stabili precis circumstantele incidentului, va trebui sa asteptam rezultatele anchetei", a declarat pentru presa Marleny Vanegas, reprezentanta Ministerului public din oras.

Un bilant precedent comunicat presei de Walter Amaya, inalt responsabil al politiei, consta in moartea unui singur detinut. Acesta a asigurat ca "totul este sub control".

"Am repreluat controlul" inchisorii, a mai declarat acesta.

Cu putin inainte, ministrul Securitatii Pompeyo Bonilla a recunoscut ca acest nou incendiu, intr-un penitenciar care adaposteste 2.250 de detinuti desi are o capacitate de 800, "aduce din nou in prim plan situatia critica" din inchisorile honduriene.

La 14 februarie, 361 de detinuti au murit intr-un incendiu la penitenciarul de inalta securitate din Comayagua, la 90 de kilometri nord de capitala Tegucigalpa, declansand numeroase critici la adresa autoritatilor.

Sistemul penitenciar din Honduras este considerat de observatori ca o "bomba cu ceas", cu centre penitenciare de o capacitate de 8.000 de locuri in care sunt inchisi aproximativ 13.000 de detinuti.

×
Subiecte în articol: inchisoare detinuti incendiu penitenciar