x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un mare oraș din SUA reintroduce obligativitatea măștilor în interior

Un mare oraș din SUA reintroduce obligativitatea măștilor în interior

11 Dec 2021   •   21:00
Un mare oraș din SUA  reintroduce obligativitatea măștilor în interior

New York reintroduce, începând de luni, obligativitatea măștilor în interior. Cei care nu poartă masca riscă amenzi de până la 1.000 de dolari.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, confruntată cu creșterea numărului de infecții, a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise.

Regula va intra în vigoare luni, 13 decembrie, și va dura cel puțin până la 15 ianuarie 2022.

Contravenienții riscă amenzi de până la 1.000 de dolari și sancțiuni penale.

De la Ziua Recunoștinței, numărul cazurilor Covid în New York a crescut cu 43%, iar spitalizările cu 29%, potrivit agenției ANSA.

Conform CNBC, cea mai recentă măsură luată de guvernator pentru a combate răspândirea variantei Omicron servește și pentru eventuala creștere a cazurilor pe perioada sărbătorilor, când familiile și prietenii petrec mai mult timp în casă.

„Nu ar fi trebuit să ajungem în punctul în care ne confruntăm cu un val de iarnă, mai ales cu vaccinul de care dispunem, și împărtășesc frustrarea multor newyorkezi că nu am depășit încă această pandemie", a declarat Hochul.

Aceasta a adăugat că rata de vaccinare în stat a crescut cu 2% de la sfârșitul de săptămână de Ziua Recunoștinței, ajungând la peste 80% din locuitorii New York-ului complet vaccinați.

Joi, guvernatorul a mai spus că aproape 500.000 de doze de booster au fost distribuite în ultima săptămână, reprezentând o creștere de 50% față de săptămâna precedentă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: new york obligativitate masti