x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar din conducerea Facebook a părăsit compania pentru a-l susţine pe Trump

Un miliardar din conducerea Facebook a părăsit compania pentru a-l susţine pe Trump

08 Feb 2022   •   10:20
Un miliardar din conducerea Facebook a părăsit compania pentru a-l susţine pe Trump

Miliardarul Peter Thiel va părăsi consiliul de administraţie al companiei mamă a Facebook, Meta, a anunţat luni compania, după un mandat îndelungat care a văzut ascensiunea reţelei de socializare şi susţinerea sa vocală a lui Donald Trump.

Meta şi anunţul lui Thiel nu au oferit nimic despre planurile sale de viitor, dar Wall Street Journal şi New York Times au relatat că acesta se va concentra pe sprijinirea candidaţilor republicani care susţin agenda fostului preşedinte Donald Trump în alegerile de la mijlocul mandatului, potrivit France 24.

„El a făcut parte din consiliul nostru de administraţie timp de aproape două decenii şi am ştiut întotdeauna că la un moment dat îşi va dedica timpul altor interese”, a declarat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-un comunicat.

Se aşteaptă ca Thiel să părăsească consiliul de administraţie după adunarea acţionarilor Meta, care are loc de obicei în luna mai.

El a fost primul investitor extern al Facebook, cu o investiţie care i-a adus sute de milioane de dolari, alăturându-se consiliului de administraţie al gigantului în devenire în 2005. Thiel şi-a construit averea prin intermediul companiei de plăţi online PayPal, fondată în 1998, şi a investit, printre altele în Airbnb, Affirm, Stripe şi SpaceX.

Considerat unul dintre cei mai proeminenţi conservatori din industria tehnologică, el a devenit un susţinător al lui Trump, făcând inclusiv o donaţie de 1,25 milioane de dolari în 2016 pentru campania fostului preşedinte american.

Vestea despre plecarea lui Thiel vine în contextul în care Meta urmăreşte să treacă de la statutul său de gigant social media afectat de scandaluri, la viziunea sa despre metavers pentru viitorul internetului.

Cu toate acestea, această idee rămâne un obiectiv îndepărtat şi, între timp, compania se confruntă cu controlul autorităţilor de reglementare, cu probleme în ceea ce priveşte activitatea sa principală de publicitate şi cu un preţ al acţiunilor care a scăzut în urma rezultatelor trimestriale dezamăgitoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: facebook