x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar rus a pus ochii pe Le Monde

Un miliardar rus a pus ochii pe Le Monde

de Sînziana Stancu    |    23 Iun 2010   •   00:00

Miliardarul rus Gleb Fetissov, proprietarul grupului bancar Ma Banque, vrea să cumpere prestigiosul cotidian francez Le Monde. Potrivit publicaţiei ruse Kommersant, citată de AFP, Fetissov a depus deja oferta de cumpărare şi a declarta că, în caz de reuşită, nu are de gând "să se retragă din proiect pe termen scurt".



"Pentru mine, este vorba în primul rând de un proiect de afaceri: voi dezvolta un cotidian şi voi păstra pachetul de acţiuni majoritar", a declarat Fetissov. El nu a precizat suma la care se ridică eventuala tranzacţie, în schimb, el va atrage la Le Monde mai ales oameni de afaceri ruşi interesaţi de investiţiile franceze.

Le Monde caută un cumpărător care va trebui să investească masiv într-un grup de media cu mari datorii.  Le Monde a anunţat luni că a primit două oferte de preluare contra unor sume cuprinse între 80 şi 120 de milioane de euro.

Prima ofertă a fost depusă de grupul format din oamenii de afaceri Matthieu Pigasse, Xavier Niel şi Pierre Bergé & associés. A doua a fost depusă de Claude Perdriel, patronul Nouvel Observateur, operatorul France Télécom şi grupul media spaniol Prisa (cotidianul El Pais).

Gleb Fetissov, a cărui avere este estimată la 1,6 miliarde de dolari, ocupă locul al 42-lea în topul celor mai bogaţi oameni din Rusia, realizat în 2010 de publicaţia Forbes.

Un alt cotidian francez, France Soir, a fost preluat anul trecut de fiul unui oligarh rus, Aleksandr Pugachev, în vârstă de 25 de ani, care a investit mai multe zeci de milioane de euro în dezvoltarea publicaţiei.

×
Subiecte în articol: externe