x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un mort şi peste 400 de răniţi la Cairo

Un mort şi peste 400 de răniţi la Cairo

de Marina Constantinoiu    |    02 Feb 2011   •   18:04

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Egipt a declarat miercuri că o persoană şi-a pierdut viaţa şi 350 de oameni au fost răniţi în ciocnirile din centrul capitalei egiptene Cairo, informează televiziunea de stat din Egipt, preluată de agenţiile internaţionale de presă. Conform altor surse, citate de CNN, ar fi vorba despre "peste 400 de răniţi”, iar France Presse vorbeşte despre "cel puţin 500 de răniţi”.

În confruntări au fost implicaţi mii de susţinători ai preşedintelui Hosni Mubarak, care i-au luat cu asalt pe mult mai numeroşii protestatari antiguvernamentali din Piaţa Tahrir din Cairo. Potrivit  Reuters, preluată de Agerpres, bărbatul care a fost ucis miercuri era "în consemn”, ceea ce înseamnă că lucra pentru Armată sau Poliţie.

Confruntările continuă şi la această oră, protestatarii, mulţi dintre ei plini de sânge pe faţă şi pe corp, nedorind să părăsească "frontul”, adică piaţa devenită loc simbolic al mâniei lor contra puterii.


Statele Unite au făcut apel la toate părţile implicate în conflict să "evite violenţele".
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, PJ Crowley, a afirmat:”Suntem preocupaţi de arestările şi atacurile care vizează presa din Egipt. Societatea civilă pe care Egiptul vrea s-o construiască include şi libertatea presei”.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat că atacurile lansate contra manifestanţilor paşnici sunt "inacceptabile”, potrivit AFP.
"Naţiunile Unite sunt pregătite să acorde asistenţă oricăror eforturi în vederea reformelor făcute în Egipt şi în oricare altă ţară arabă, care să reflecte voinţa maselor”, a mai declarat Ban Ki-moon, care a precizat că liderii ar trebui să acorde mai multă atenţie voinţei sincere a popoarelor.

×