x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou nor de cenuşă ar putea acoperi Europa

Un nou nor de cenuşă ar putea acoperi Europa

07 Mai 2010   •   00:00

Specialiştii islandezi au anunţat că erupţia vulcanului islandez Eyjafjoll a intrat din nou într-o fază explozivă şi avertizând asupra posibilităţii apariţiei pericolului ca un nou nor de cenuşă să-şi facă apariţia deasupra Europei.



Potrivit unui raport al Oficiului meteorologic islandez şi al Institutului islandez de fizică a Pământului "erupţia a redevenit explozivă, lava a încetat să curgă, iar, în marte parte, magma este lansată în toate direcţiile din cauza exploziilor din crater. "Cenuşa se ridică mult deasupra craterului (4-7.000 de metri înălţime) şi se aşteaptă căderi considerabile de cenuşă în direcţia vântului. "Nu există nici un semn privind încheierea erupţiei".

Traficul aerian a fost oprit parţial marţi şi miercuri în Irlanda şi Scoţia după ce nivelul de concentraţie al cenuşei din aer depăşise maximul admis de producătorii de avioane. În luna aprilie, traficul aerian a fost paralizat în Europa timp de aproape o săptămână din cauza erupţiei vulcanului islandez Eyjafjallajokull. Mai mult de 100.000 de zboruri au fost anulate şi peste opt milioane de pasageri au fost blocaţi.

×
Subiecte în articol: externe