x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou plan de austeritate în Spania: Majorări de taxe, salarii îngheţate pentru al treilea an consecutiv

Un nou plan de austeritate în Spania: Majorări de taxe, salarii îngheţate pentru al treilea an consecutiv

de Agerpres    |    27 Sep 2012   •   11:41
Un nou plan de austeritate în Spania: Majorări de taxe, salarii îngheţate pentru al treilea an consecutiv

Executivul de la Madrid urmeaza sa prezinte joi proiectul de buget pentru 2013, de asemenea marcat de reduceri si taieri - de aproximativ 40 de miliarde de euro - pentru a respecta tinta de deficit de 4,5% din PIB stabilita de Bruxelles.

Printre masurile cuprinse in proiect se numara, potrivit unor surse sindicale, mentinerea salariilor inghetate pentru functionarii publici. De asemenea, nu vor fi scoase posturi la concurs pentru profesori, medici sau politisti, iar pensiile vor creste cu doar 1%.

De asemenea, guvernul are de gand sa taie 12,2% din cheltuielile disponibile ministerelor spaniole - care vor avea astfel la dispozitie bugete cu 4,3 miliarde de euro mai mici decat in 2012.

Pe de alta parte, guvernul va adopta tot joi si Planul national de reforme, care cuprinde, potrivit anuntului anterior facut in presa americana de premierul Rajoy, crearea unui organism cu rol de autoritate fiscala independenta pentru a controla respectarea planului bugetar la toate nivelurile administratiei publice.

×