x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou razboi? COREEA DE NORD a anulat tratatul de neagresiune cu Sudul

Un nou razboi? COREEA DE NORD a anulat tratatul de neagresiune cu Sudul

de IncomeMagazine    |    08 Mar 2013   •   08:36
Un nou razboi? COREEA DE NORD a anulat tratatul de neagresiune cu Sudul

Autoritatile nord-coreene au anuntat in aceasta dimineata iesirea unilaterala din doua acorduri cheie cu tara vecina, Coreea de Sud. Astfel, si-au pierdut valoarea juridica tratatul de neagresiune si declaratia comuna privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Citeste si Noul elicopter de lupta chinez, proiectat de … rusi

In plus, regimul comunist de la Phenian a inchis linia de comunicatii directe dintre cele doua Coree. Relatiile dintre cele doua state au ramas tensionate de la incheierea confruntarii armate din 1953, iar atat Phenian, cat si Seul se considera singura putere legala in Peninsula.

Noua escaladare a conflictului dintre vecini a inceput in noiembrie 2010, cand, in urma unui schimb de focuri la frontiera, au fost ucisi doi soldati sud-coreeni. Incidentul a determinat conducerea de la Seul sa decida evacuarea cetatenilor ei de pe teritoriul nord-corean, reducand in mod substantial volumul ajutoarelor acordate vecinilor din nord.

Citeste si China face senzatie cu realizarile din sfera AVIATIEI MILITARE

O serie de experti sunt de parere ca agravarea relatiilor bilaterale trebuie pusa pe seama venirii conservatorilor la putere in Coreea de Sud. Ei se pronunta in favoarea unei politici ferme fata de Phenian.

Citeste si Rusia revine la SUBMARINELE nucleare din TITAN, unice in felul lor

Armata rusa revine la radacini SOVIETICE

×