x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou simptom al COVID-19, descoperit de experți

Un nou simptom al COVID-19, descoperit de experți

18 Iul 2020   •   10:37
Un nou simptom al COVID-19, descoperit de experți

România se află pe locul 1 ca număr de infectați cu COVID-19, la raportări zilnice, iar situația se înrăutățește în fiecare zi. Celebrul medic infecționist, Virgil Musta a spus că Spitalul Victor Babeș nu mai poate primi bolnavi, deoarece este plin, arată Antena3.

Cercetările experților din întreaga lume scot la iveală noi detalii despre virusul ucigaș, dar până acum nimeni nu a reușit să găsească un tratament eficient sau un vaccin. În schimb, cercetătorii descoperă noi detalii legate de urmările pe care le provoacă virusul sau simptome despre care nu s-a știut până acum.

Medicii din Spania au publicat în JAMA Dermatologie un studiu, care arată că și erupțiile cutanate reprezintă un simptom al COVID-19, neluat în calcul de nimeni.

Cercetătorii aflați sub coordonarea Dr. Juan Jimenez-Cauhe, de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, au examinat în detaliu 21 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.

Dintre acești pacienți, șase pacienți (29%) aveau enantem în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

Erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19. În cele mai multe cazuri, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, întărind concluzia că este vorba un simptom al bolii despre care nu s-a știut până acum, anunță și Digi24.

Cât de răspândit este acest simptom de COVID-19 nu se știe, deoarecce, din motive de siguranță, la mulți pacienți infectați cu coronavirus nu s-a realizat o examinare orală, susțin cercetătorii conduși de Jimenez-Cauhe.

 

 

×
Subiecte în articol: simptom COVID-19