x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un profesor american concediat a ucis-o pe directoarea şcolii şi s-a sinucis

Un profesor american concediat a ucis-o pe directoarea şcolii şi s-a sinucis

07 Mar 2012   •   08:54
Un profesor american concediat a ucis-o pe directoarea şcolii şi s-a sinucis

Un profesor de la Scoala Episcopala din Jacksonville care tocmai fusese concediat a venit marti dupa-amiaza in institutie cu o pusca de asalt, a ucis-o pe directoarea unitatii de invatamant si s-a sinucis, relateaza Florida Times-Union.

Politia a fost alerata telefonic la ora 13.23 (20.23, ora Romaniei) ca in campus se aud focuri de arma, a declarat Melissa Bujeda, purtatoarea de cuvant a Biroului Serifului, citata de publicatie. Politistii au gasit doi morti, insa fortele de ordine au oferit putine detalii atat despre atac, cat si despre proprietarul pustii.

Niciun elev nu a fost ranit in atac, dar unii au auzit impuscaturi, potrivit publicatiei. Parintii, care desi au primit asigurari din partea politiei campusului ca elevii nu se afla in pericol, au reusit sa creeze un blocaj rutier venind sa isi ia copiii de la scoala. Intr-un comunicat, scoala, in cadrul careia invata 900 de elevi, a facut apel la sustinere din partea comunitatii si a anuntat ca institutia va ramane inchisa pana pe 19 martie, pe timpul unei vacante de primavara planificata anterior.

Victima atacului, directoarea Dale Regan, in varsta de 63 de ani, preda de 34 de ani la Scoala Episcopala, a declarat reverendul Kate Moorehead, decanul Catedralei St. John si al Diocezei Episcopale Florida. Politia l-a identificat pe atacator ca fiind un fost profesor de spaniola, Shane Schumerth, in varsta de 28 de ani. El a ucis-o pe Regan in biroul acesteia, dupa care a indreptat arma impotriva sa, potrivit adjunctului serifului Dwain Senterfitt. Schumerth a fost concediat marti dimineata, a adaugat Senterfitt, fara sa furnizeze alte detalii.

Conform datelor online ale scolii, atacatorul nu a fost vizat de nicio actiune disciplinara. El nu avea cazier in Florida. Tatal acestuia, instructor la un colegiu privat din Culver (Indiana), a aflat despre atac, dar a refuzat sa faca vreun comentariu, potrivit unui purtator de cuvant al colegiului.

O eleva a declarat pentru publicatia americana ca il cunostea pe atacator, care a predat ca suplinitor franceza la clasa ei. "Era timid si statea singur la masa, Parea ca nu se potriveste cu ceilalti profesori", a spus aceasta eleva, in varsta de 13 ani. O alta eleva a declarat ca elevii stiau ca a fost necesar ca profesorul, concediat marti dimineata, sa fie escortat afara din clasa si ca afirmau in gluma ca s-ar putea intoarce. Aceasta sursa l-a numit pe atactor "un barbat ciudat".

×