x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un protestatar și-a pierdut o mână în confruntarea cu polițiștii

Un protestatar și-a pierdut o mână în confruntarea cu polițiștii

09 Feb 2019   •   16:43
Un protestatar și-a pierdut o mână în confruntarea cu polițiștii

Un manifestant care participa la protestele "vestelor galbene" din Paris şi-a pierdut sâmbătă o mână în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, când un grup încerca să forţeze gardul de securitate din faţa Adunării Naţionale (parlamentul), informează EFE şi AFP.
Potrivit unor surse din poliţie citate de postul BFMV, bărbatul a prins o grenadă lacrimogenă lansată de forţele de ordine cu intenţia de a o arunca în direcţia agenţilor, însă dispozitivul i-a explodat în mână şi i-a smuls-o.
AFP relatează că victima este "un fotograf al vestelor galbene" care făcea fotografii oamenilor care se pregăteau să forţeze gardul de metal din faţa Adunării Naţionale.
Pompierii l-au evacuat pe rănit, care potrivit martorilor nu era îmbrăcat cu o vestă galbenă, ţinuta cu care se identifică cei care participă la această mişcare care se manifestă în Franţa împotriva administraţiei Emmanuel Macron din noiembrie 2018.
Prefectura poliţiei din Paris a confirmat că circa 10 persoane au fost reţinute până în jurul orei 13:00 GMT.
Alte proteste ale "vestelor galbene" au loc în această sâmbătă în principalele oraşe ale ţării, precum Marseille, Nisa, Bordeaux sau Montpellier, unde până în prezent nu s-au înregistrat incidente. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vestele galbene