x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un roi de albine a pus pe fugă armata indiană. 19 soldaţi au sfârşit la spital

Un roi de albine a pus pe fugă armata indiană. 19 soldaţi au sfârşit la spital

07 Mai 2012   •   09:43
Un roi de albine a pus pe fugă armata indiană. 19 soldaţi au sfârşit la spital

Un pluton de militari indieni, care se afla intr-o misiune de dezamorsare a minelor plasate de insurgentii maoisi din statul Chhattisgarh, a fost pus pe fuga de un roi de albine, 19 soldati fiind spitalizati, patru dintre ei in stare grava.

Incidentul s-a petrecut duminica seara, cand se banuieste ca o furtuna a dus la prabusirea unui copac in care albinele isi aveau stupul. Soldatii se aflau chiar in acea zona, incercand sa curete padurea de minele plasate de insurgentii maoisti.

Insectele si reptilele reprezinta o problema majora pentru militarii care se lupta cu insurgentii din stateke Chhattisgarh, Jharkhand si Orissa.

Se estimeaza ca insectele si malaria ucid, anual, la fel de multi soldati ca si rebelii maoisti. Acestia au fost declarati drept cea mai mare amenintare la adresa securitatii interne din India, de catre premierul Manmohan Singh.

Rebelii maoisti lupta pentru drepturile triburilor indigene si a populatiilor rurale aflate la limita subzistentei, despre care spun ca sunt neglijate de guvernanti de zeci de ani.

×