x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Rolex pentru plata facturii la electricitate a unei biserici!

Un Rolex pentru plata facturii la electricitate a unei biserici!

27 Feb 2013   •   15:32
Un Rolex pentru plata facturii la electricitate a unei biserici!

Un demnitar religios de rang înalt, criticat pentru stilul său de viaţă luxos, şi-a donat marţi ceasul de lux unei biserici, pentru a-i permite să-şi achite factura la electricitate, relatează AFP.
“Mitropolitul de Plovdiv, Nikolai, a oferit bisericii Sfânta Marina unul dintre rarele sale obiecte personale, un ceas Rolex, cerând ca acesta să fie vândut pentru ca factura la curent electric să fie plătită”, a anunţat într-un comunicat respectiva biserică din Plovdiv.

Facturi uriaşe

Facturile la electricitate s-au dublat, aproape, în luna ianuarie, comparativ cu luna decembrie, ceea ce a provocat manifestaţii cotidiene în întreaga ţară, care au dus la demisia Guvernului de centru-dreapta al conservatorului Boiko Borisov. În această ţară, pentru că reţeaua de distribuţie a gazului metan este slab dezvoltată, încălzirea electrică este foarte răspândită. Biserica ortodoxă bulgară a ales un nou Patriarh la 24 februarie. Ea este deseori criticată pentru donaţiile noilor îmbogăţiţi, aflaţi în căutarea respectului. Rolexul mitropolitului Nikolai şi maşina Lincoln utilizată de omologul Kiril de Varna au fost mult comentate de presa bulgară.

×