x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Rolls-Royce care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândut la licitaţie în SUA

Un Rolls-Royce care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândut la licitaţie în SUA

de Emil Neacşu    |    12 Feb 2019   •   16:10
Un Rolls-Royce care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândut la licitaţie în SUA

Unul dintre cele mai luxoase automobile din lume, un Rolls Royce Phantom V, dar şi cel mai scump construit vreodată, care a aparţinut cândva lui Nicolae Ceauşescu, a fost vândut la o licitaţie în SUA, anunţă casa Sotheby's. Autoturismul Phantom V State Landaulet a fost cumpărat în 1966 de către Nicolae Ceaușescu, liderul României comuniste, după care a ajuns în posesia unui colecţionar de automobile vechi din oraşul american Pittsburgh, Dr Erle M Heath. 

Doctorul Heaths a avut mare grijă de maşinî şi a condus-o destul de des, dar apoi a închiriat-o guvernului din Bermuda în 1975 pentru a o transporta pe regina Elisabeta a doua a Marii Britanii, aflată în vizită oficială. În zilele noastre, maşina este funcţională şi are foarte multe dintre piese originale. Printre dotările speciale se numără mini-frigiderul şi aerul condiţionat dual, făcute la cererea specială a lui Nicolae Ceauşescu.

Potrivit casei de licitaţii Sotheby's, maşina a costat 20.000 de lire sterline în 1966. Deşi preşul autoturismului era estimat la un milion de dolari, acesta a fost vândut cu 450.000 de dolari.  

×
Subiecte în articol: rolls royce nicolae ceausescu