x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un scurtmetraj realizat de Paul McCartney descurajează consumul de carne o zi pe săptămână

Un scurtmetraj realizat de Paul McCartney descurajează consumul de carne o zi pe săptămână

08 Noi 2017   •   20:50
Un scurtmetraj realizat de Paul McCartney descurajează consumul de carne o zi pe săptămână

Paul McCartney a prezentat pe platformele digitale un scurtmetraj, care sprijină mai vechea sa iniţiativă 'Meat free monday', prin care adresează o invitaţie lumii întregi să renunţe la consumul de carne o zi pe săptămână (simbolic luni), pentru prezervarea planetei, relatează EFE. 

"Agricultura animalieră este responsabilă de eliberarea în atmosferă a uriaşe cantităţi de gaze cu efect de seră, necesită niveluri tot mai puţin sustenabile de pământ, apă şi energie şi este unul din principalii factori de degradare a mediului şi a schimbărilor climatice", asigură muzicianul care este de asemenea narator. 

Sub numele de 'One day a week' (O zi pe săptămână), această producţie beneficiază de colaborarea fiicelor sale, Mary şi Stella McCartney, care au lansat deja în 2009 alături de tatăl lor iniţiativa 'Meat free monday'. 

Impresionantele imagini luate din aer de fotograful francez Yann Arthus-Bertrand ilustrează cuvintele sale pe parcursul a cinci minute în acest scurtmetraj care a beneficiat de asemenea de susţinerea actorilor Emma Stone şi Woody Harrelson. 

"Ce putem face ca indivizi? Există un mod simplu dar semnificativ pentru a proteja planeta şi populaţia ei, pe care îl putem pune în practică o dată pe săptămână, o zi în care să nu consumăm produse de origine animală", explică artistul, vorbind despre "impactul uriaş" pe care l-ar avea acest lucru.AGERPRES

×
Subiecte în articol: consumul de carne