x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un șofer român a fost arestat în Spania pentru trafic de ființe umane

Un șofer român a fost arestat în Spania pentru trafic de ființe umane

11 Mar 2017   •   19:40
Un șofer român a fost arestat în Spania pentru trafic de ființe umane

Poliţiştii spanioli au descoperit opt irakieni, dintre care patru copii, ascunşi într-un camion frigorific şi l-au arestat pe şoferul român al vehiculului, care se îndrepta spre Marea Britanie, transmite AFP. "După ce au primit un apel anonim, ieri (vineri) agenţi ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (...) şi au descoperit în interior opt irakieni, perfect sănătoşi", a precizat pentru AFP Garda Civilă din provincia Teruel, în estul Spaniei. 

În partea din spate a camionului, agenţii au descoperit patru adulţi şi patru copii de 2, 5, 8 şi 10 ani. Ei nu aveau asupra lor niciun document, însă ancheta a permis să se stabilească faptul că toţi aveau naţionalitate irakiană. "Şoferul camionului, un cetăţean român de 37 de ani, a fost arestat, sub acuzaţia de trafic de fiinţe umane", a precizat Garda Civilă. Camionul plecase din regiunea Murcia, în sudul Spaniei, şi se îndrepta spre Marea Britanie. "Nu ştim deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania", a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile. 

Conform presei spaniole, luna trecută, o familie provenită din Irak a fost descoperită într-un camion frigorific, pe aceeaşi şosea, A23, şi în aceeaşi provincie. 

Potrivit Agerpres, la 27 august 2015, descoperirea de către poliţiştii austrieci care controlau un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria a 71 de imigraţi morţi asfixiaţi a şocat Europa. Imigranţii, care fugiseră de conflictele din Siria, Irak şi Afganistan, fuseseră urcaţi în acel camion de traficanţi în Ungaria.

×