x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un start-up israelian lansează primul test de sarcină pe bază de salivă din lume

Un start-up israelian lansează primul test de sarcină pe bază de salivă din lume

12 Noi 2021   •   09:40
Un start-up israelian lansează primul test de sarcină pe bază de salivă din lume

Salignostics, un start-up medical cu sediul la Ierusalim, intenționează să vândă primul și singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume, a declarat compania, citată de Jerusalem Post.

Vânzările SaliStick urmează să înceapă la începutul anului viitor.

Salignostics a finalizat cu succes teste clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât și neînsărcinate, și a finalizat mii de teste analitice. Pornind de la aceleași principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov - kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID - Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă și oferă rate de detectare dovedite și precise pentru sarcina timpurie.

Piața globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile intervievate ar opta pentru un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiționale de detectare a sarcinii.

Kitul de testare a antigenului salivar COVID al Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi comercializat în întreaga Europă și este singurul test rapid de testare a antigenului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Național de Sănătate din SUA. Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de kituri în Europa și Africa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: test sarcina