x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un suedez a supravieţuit două luni într-o maşină îngropată în zăpadă

Un suedez a supravieţuit două luni într-o maşină îngropată în zăpadă

18 Feb 2012   •   13:15
Un suedez a supravieţuit două luni într-o maşină îngropată în zăpadă

Un barbat de aproximativ 40 de ani a fost gasit in viata, dupa ce a petrecut doua luni intr-o masina ingropata in zapada, intr-o padure din nordul tarii. Barbatul s-a incalzit cu un sac de dormit si a mancat in tot acest timp doar zapada.

Descoperirea a fost facuta vineri de un grup doi barbati care se plimbau in padurea de langa orasul Umea cu snow-mobilele. Acestia au vazut capota autoturismului intr-un morman de zapada, la un kilometru si jumatate de capatul unui drum forestier.

Cei doi s-au apropiat de vehicul, au dat zapada la o parte si au vazut ca cineva se misca inauntru. Cand si-au dat seama ca barbatul este blocat acolo, au chemat de urgenta ajutoare.

"Este absolut incredibil ca este inca in viata, dat fiind ca nu a avut nimic de mancare, dar si ca a fost foarte frig in toata aceasta perioada", a declarat un membru al echipei de salvare.

Cum a ajuns exact barbatul acolo ramane un mister. Este de presupus ca omul ajunsese in zona inainte de a incepe sa ninga, adica spre sfarsitul lunii decembrie 2011. Cand a fost descoperit, barbatul, desi era constient, nu mai putea sa vorbeasca si abia se misca cu mare greutate.

Potrivit medicilor care il trateaza, barbatul, in stare avansata de malnutritie, trebuie sa fi stat izolat in automobil de aproximativ doua luni. Barbatul se recupereaza in prezent la sectia de terapie intensiva a spitalului universitar din Umea.

×
Subiecte în articol: suedez inzapezit umea