x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un temut mafiot italian s-a dat de gol pe Facebook

Un temut mafiot italian s-a dat de gol pe Facebook

16 Mar 2017   •   16:05
Un temut mafiot italian s-a dat de gol pe Facebook

Unul dintre cei mai căutaţi mafioţi italieni se află în spatele gratiilor după ce investigatorii i-au luat urma pe Facebook.

Cu ajutorul fotografiilor postate sub pseudonimul Saverio Garcia Galiero, poliţiştii italieni au identificat locul în care mafiotul se găsea.

Giulio Perrone, de 65 de ani, apare în fotografii tolănit la soare pe o plajă din sudul Mexicului unde îşi petrecea timpul în compania mai multor femei frumoase.

Perrone care este urmărit de 20 de ani pentru trafic de droguri a fot identificat de investigatori, umărindu-i postările de pe Facebook.

Mafiotul a fost arestat iniţial în ianuarie 1993 împreună cu soţia sa în timp ce transportau 16 kg de cocaină spre un sediu al Camorrei din Napoli.

Poliţiştii spun că Perrone a colaborat îndeaproape cu familiile Mazzarella, Formicola, Polverino şi Tolomelli. În anii 80 şi 90, mafiotul a fost un important pion în operaţiunile de import a cocainei în Germania. În anul 1998 a fost declarat oficial fugar de către un tribunal din Napoli după ce a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Criminaliştii italieni au monitorizat conturile de Facebook ale familiei mafiotului şi l-au identificat sub numele de Saverio Garcia Galiero. 

Perrone trăia de mai mulţi ani în portul tropical Tampico din Mexico, oraş devenit nervul central al contrabandei cu droguri a unora dintre cele mai sângeroase carteluri ale drogurilor. Perrone s-a recăsătorit în Mexic şi are doi copii.

Ageţii federali mexicani l-au arestat pe fugar în apropierea locuinţei sale şi l-ai încredinţat autorităţilor italiene în urmă cu câteva zile.

Sursa: nzherald.co.nz

×