x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Membrii unui trib indian ameninţă că se vor sinucide dacă nu vor rămâne pe teritoriul lor

Membrii unui trib indian ameninţă că se vor sinucide dacă nu vor rămâne pe teritoriul lor

24 Oct 2012   •   16:01
Membrii unui trib indian ameninţă că se vor sinucide dacă nu vor rămâne pe teritoriul lor
Sursa foto: LEO RAMIREZ/AFP

Un trib indian format din 170 de persoane ameninţă că se va sinucide după ce un tribunal din Brazilia a decis că acesta trebuie să părăsească teritoriul unde locuieşte, informează Daily Mail.

Comunitatea formată din 50 de bărbaţi, 50 de femei şi 70 de copii din tribul Guarani-Kaiowa locuieşte pe teritoriul unei moşii, teren considerat sacru de indieni, în sudul statului brazilian Mato Grosso do Sul.

Indienii nu vor să plece pentru că teritoriul este mormântul strămoşilor lor de secole.

În această săptămână, judecătorul Henrique Bonachela a aprobat o petiţie semnată de proprietarul moşiei în care acesta cere ca tribul să fie evacuat.

Un purtător de cuvânt al tribului a declarat că decizia judecătorului nu va fi contestată deoarece membrii tribului preferă să moară pe terenul considerat de ei sfânt decât să-l părăsească.

Într-o scrisoare, tribul a cerut guvernului brazilian să respecte dorinţa membrilor de a fi îngropaţi alături de strămoşii lor.

Triburile indiene din sudul Braziliei se luptă de secole pentru ca terenurile lor tradiţionale să fie recunoscute, majoritatea aparţinând în prezent fermierilor şi proprietarilor bogaţi.

×
Subiecte în articol: sinucidere trib indieni teritoriu