x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un trib pre-neolitic a ucis doi pescari care s-au aventurat prea aproape de insula lor

Un trib pre-neolitic a ucis doi pescari care s-au aventurat prea aproape de insula lor

31 Ian 2013   •   15:39
Un trib pre-neolitic a ucis doi pescari care s-au aventurat prea aproape de insula lor

Tribul Setinelelor, care probabil numără între 50 şi 200 de suflete, refuză orice contact cu lumea modernă, iar dacă cineva îndrăzneşte să se apropie prea mult este întampinat de o ploaie de săgeţi, relatează pagina electronică a publicaţiei Telegraph.

Se crede că este ultimul trib pre-neolitic din lume care a rămas izolat complet şi care a supravieţuit tsunamiului din 2004 care a lovit Banda Aceh.



"Cei doi bărbaţi uicşi pescuiau ilegal în zona insulei Santinelei. Ancoraseră superficial iar noaptea curentul i-a îndreptat către apele puţin adânci ale insulei. Alţi pescari aflaţi în alte ambarcaţiuni au strigat dar probabil că cei doi erau beţi şi dorneau adânc", a declarat Samir Acharya, şeful societăţii ecologice Andaman şi Nicobar (alte două insule aflate în arhipelag).

După ce familiile pescarilor au sesizat autorităţile, paza de coastă indiană a trimis un elicopter cu intenţia de a recupera cadavrele pescarilor, dar acţiunea a fost sortită eşecului deoarece aeronava a fost întâmpinată ca de obicei cu o ploaie de săgeţi.



Fotografiile făcute din elicopter înfăţişează membri ai tribului grăbindu-se să-şi folosească arcurile cu săgeţi iar în apropiere se pot vedea două morminte în care au fost îngropaţi cei doi pescari.

Deocamdată acţiunea de recuperare a celor doi pescari a fost amânată pentru a nu produce mai multe victime.

×
Subiecte în articol: trib primitiv pre neolitic