x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria gestionează cu rezervişti situaţia migraţiei

Ungaria gestionează cu rezervişti situaţia migraţiei

11 Noi 2015   •   22:40
Ungaria gestionează cu rezervişti situaţia migraţiei
Sursa foto: Foto: MTI

Un număr total de 454 de militari în rezervă ajută armata ungară să gestioneze sarcinile care îi revin legate de situaţia migraţiei, a declarat miercuri ministrul apărării în cadrul unei audieri din comisia pentru apărare a parlamentului, relatează MTI.

Istvan Simicsko a declarat că peste 5.000 de militari sunt implicaţi în protecţia frontierei. În prezent, un număr total de 801 rezervişti sunt în serviciu, din care peste 400 sunt implicaţi în sarcini legate de protecţia frontierei.

Ministrul apărării a precizat însă că situaţia nu este una de mobilizare a rezerviştilor, care s-ar putea face doar într-o 'situaţie de război'.

Pe de altă parte, Simicsko a spus că ancheta asupra a trei accidente aeriene militare din această vară a ajuns la concluzia că nu există nicio legătură între ele.

În mai un avion Gripen ungar a ieşit de pe pistă la baza aeriană Caslav din Cehia, iar în iunie un pilot foarte experimentat a unui avion de luptă Gripen a executat o aterizare de urgenţă şi apoi s-a ejectat la baza aeriană Kecskemet. Ulterior în cursul aceleiaşi luni, un avion de fabricaţie rusă Yak-52 a luat foc şi s-a prăbuşit.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Ungaria rezervisti refugiati emigranţi