x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 de la sfârșitul lunii martie

Ungaria înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 de la sfârșitul lunii martie

17 Noi 2021   •   22:00
Ungaria înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 de la sfârșitul lunii martie
Sursa foto: Hepta

Ungaria înregistrează miercuri 10.265 de noi infecții COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii martie, a anunțat guvernul.

Cazurile zilnice se apropie de vârful de 11.265, atins în timpul celui de-al treilea val al pandemiei. Ungaria nu are aproape nicio restricție în vigoare și rata de vaccinare este sub media Uniunii Europene, conform Reuters.

Un nou val de infecții cu COVID-19 a cuprins întreaga Europă Centrală, iar spitalele din unele țări, precum România, se luptă să-i facă față.

România, Cehia, Slovacia și Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măștilor și au introdus măsuri de reducere a infecțiilor.

În Ungaria, guvernul premierului Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri la începutul anului 2022, a îndemnat populația să se vaccineze și a anunțat inoculări obligatorii în instituțiile de stat, împuternicind, de asemenea, companiile private să impună vaccinarea obligatorie angajaților.

Dar nu a făcut obligatorie purtarea măștii în spații închise - cu excepția transportului public și a spitalelor - și nu există alte restricții.

Marți, guvernul a declarat că monitorizează cazurile și „dacă va fi necesar, va lua măsuri suplimentare".

Guvernul nu a răspuns la întrebările trimise prin e-mail de Reuters.

Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 32.514 decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei, dar numai 5,78 milioane dintre locuitorii săi sunt complet vaccinați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ungaria Covid-19