x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană amenință că va reacționa cu sancțiuni după anunțul lui Putin

Uniunea Europeană amenință că va reacționa cu sancțiuni după anunțul lui Putin

21 Feb 2022   •   22:44
Uniunea Europeană amenință că va reacționa cu sancțiuni după anunțul lui Putin

Președinta Comisiei Europene și președintele Consiliului European condamnă decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk și amenință cu sancțiuni.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel condamnă în cei mai fermi termeni decizia președintelui rus de a recunoaște regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina ca entități independente, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În opinia oficialilor europeni, acest pas este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, precum și a acordurilor de la Minsk.

„Uniunea va reacționa cu sancțiuni împotriva celor implicați în acest act ilegal”, se mai arată în comunicat. De asemenea, UE își reiterează sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uniunea europeana vladimir putin