x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unsprezece imigranţi ilegali români, arestaţi în Quebec

Unsprezece imigranţi ilegali români, arestaţi în Quebec

24 Sep 2011   •   06:42

Unsprezece imigranti ilegali romani au fost arestati in Quebec in timp ce incercau sa traverseze granita dintre Statele Unite si Canada pe jos, la primele ore ale diminetii de miercuri, relateaza The Montreal Gazette, in editia electronica de azi.

Cei patru adulti si sapte copii, dintre care cel mai mic are cinci luni, au fost interceptati la punctul de trecere a frontierei de la Dundee, in Quebec, de politia canadiana, care a fost informata de politia de frontiera americana.

Grupul, format din rude din Romania, se afla in prezent in custodia Agentiei canadiene de servicii frontaliere (CBSA), a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Luc Thibeault.

Politia investigheaza incidentul pentru a stabili daca imigrantii sunt implicati intr-o retea de trafic de persoane, a declarat Thibeault.

Acesta este protocolul standard urmat de politie, care ancheteaza toate incidentele ce implica imigranti care intra ilegal in tara inainte de a-i preda CBSA.

Dupa ce sunt eliberati de la CBSA, Thibeault sustine ca imigrantii ilegali vor intra in sistem si vor merge la agentia pentru Cetatenie si Imigratie din Canada, unde cazurile lor vor fi analizate separat.

×