x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul din şefii mafiei ruse asasinat de un lunetist în centrul Moscovei

Unul din şefii mafiei ruse asasinat de un lunetist în centrul Moscovei

17 Ian 2013   •   15:17
Unul din şefii mafiei ruse asasinat de un lunetist în centrul Moscovei
Sursa foto: ANDREY SMIRNOV/AFP

Aslan Usoyan, unul dintre cei mai notorii mafioţi rusi, a fost asasinat, miercuri, de un lunetist în centrul Moscovei.

Usoyan, în vârstă de 75 de ani, a fost împuşcat cu mare precizie cu un singur glonţ în timp ce ieşea dintr-un restaurant exclusivist din centrul capitalei ruse.

Poliţiştii au găsit un cartuş de 9 mm într-un bloc de apartamente aflat peste drum de restaurant.

Usoyan a fost transportat de urgenţă la spitalul Botkin dar acesta se afla deja în comă profundă şi a decedat la zece minute după sosirea la spital.

Aslan Usoyan, etnic kurd, venea dintr-o familie de asasini profesionişti, purtau ca semn distinctiv tatuaje eloaborate şi urmau legile nescrise ale închisorilor din gulagul Stalinist.

Komsomolskaya Pravda scrie într-un articol că Usoyan era implicat in jocuri de noroc ilegale, trafic de arme si narcotice, furt al resurselor naturale si fusese ales de curând noul "Naş" al mafiei ruse după ce în octombrie fostul şef, Vyacheslav Ivankov, a fost asasinat.

Acesta a fost a treia oară când Usoyan a fost ţinta unui asasinatului. Prima tentativă a avut loc în 1998 la Sochi apoi în 2010 la Moscova.

Din anul 2006 Usoyan se afla în război cu o grupare criminală din Georgia condusă de un anumit Tariel Oniani, relatează AP.

Usoyan a fost condamnat la închisoare prima oară în era sovietică în Republica Georgia când acesta avea 19 ani după o încăierare cu miliţienii.

×