x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Alunecare de teren în Norvegia. 7 persoane decedate. 3 dispăruți

UPDATE Alunecare de teren în Norvegia. 7 persoane decedate. 3 dispăruți

de Giulia Anghel    |    05 Ian 2021   •   13:26
UPDATE Alunecare de teren în Norvegia. 7 persoane decedate. 3 dispăruți

Căutările echipelor de salvare pentru găsirea persoanelor prinse de alunecarea de teren din Norvegia continuă. Un câine a fost găsit în viață, fapt ce renaște optimismul că ar mai putea fi găsiți supraviețuitori, scrie DPA.

Trei persoane sunt încă dispărute sub dărâmături, iar alte șapte au fost găsite decedate. Toate au fost identificate. 

Catastrofa s-a produs pe 30 decembrie 2020, în localitatea ASk, aflată la 35 de kilometri nord-est de Oslo. 

Mai multe case au fost distruse, unele s-au deplasat circa 400 de metri. Circa o mie de persoane au fost evacuate și cazate în hotelurile din zonă. 

Sunt folosite drone cu camere de termoviziune pentru a identifica corpurile victimelor. 

La opreațiunile de căutare participă experți militari și geologi. 

UPDATE 2 În urma alunecării de teren din Norvegia, a fost găsit, duminică, cel de-al șaptelea cadavru sub dărâmături. Este vorba despre o fetiță de 2 ani, potrivit poliției, citată de AFP.

"Există încă speranţă că vom găsi supravieţuitori în zona alunecării de teren. Deci, rămâne în continuare o operaţiune de salvare până când se va decide altfel", a spus Bjorn Christian Willersrud, din partea poliției.

Cinci cadavre au fost identificate. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, al unei femei de 54 de ani și al fiului ei de 29 de ani, al unui bărbat de 40 de ani și al fetiței sale de 2 ani.

În total, 10 persoane au fost date dispărute, doi copii și 8 adulți. Pe lângă acestea, mai multe imobile s-au deplasat circa 400 de metri. Circa 1.000 au fost evacuați și stau în hotelurile din zone. 

Alunecarea de teren s-a produs în localitatea Ask, aflată la 25 de kilometri nord-est de Oslo, pe data de 30 decembrie 2020. 

UPDATE 1 La patru zile după alunecarea de teren din Norvegia a fost găsit cea de-a patra persoană decedată, după cum a transmis poliția. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, Eirik Gronolen. Echipele de intervenție continuă căutările, alți cinci oameni fiind dispăruți, scrie AFP.

Cataclismul natural s-a produs în localitatea Ask, la 25 de kilometri nord-est de Oslo, în dimineața de 30 decembrie. 10 case și 31 de imobile au fost prinse în alunecarea de teren și au fost evacuate aproximativ 1.000 de persoane, cazate în prezent în hotelurile din regiune. Alte locuințe s-au deplasat circa 400 de metri. La fața locului a rămas o gaură imensă.

Cu toate acestea, Direcția norvegiană a Apelor și Energiei estimează că probabilitatea de producere unui alt eveniment similar este scăzută. 

Regele Harald împreună cu soţia sa, Sonja, şi fiul lor, prinţul moştenitor Haakon, au ajuns în zonă.

ȘTIRE INIȚIALĂ După alunecarea te teren, care s-a produs în urmă cu trei zile în Norvegia, astăzi a fost descoperit cel de-al doilea cadavru. Incidentul s-a produs la nord-est de Oslo, în localitatea Ask, scrie AFP.

"Vedem în alunecarea de teren o parte a unei clădiri care este încă parţial intactă. Sperăm că mai există goluri de aer şi că putem găsi supravieţuitori acolo. Pe asta ne concentrăm în prezent", a declarat şeful poliţiei locale, Ida Melbo.

Prima persoană decedată a fost găsită ieri dar nu a fost încă identificată. 

Poliția a publicat lista celor 10 oameni dispăruți, printre aceștia aflându-se 8 adulți, doi copii în vârste de 2 ani și unul de 13 ani.

Alunecarea de teren din 30 decembrie 2020, a provocat evacuarea a peste 1.000 de localnici. Aceasta a avut loc pe o lățime de 350 de metri și o lungime de 800 de metri. 

 

×
Subiecte în articol: Norvegia alunecari de teren