x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Anunț de ULTIMĂ ORĂ din Polonia. Noi măsuri decise de Varșovia în cadrul NATO

UPDATE Anunț de ULTIMĂ ORĂ din Polonia. Noi măsuri decise de Varșovia în cadrul NATO

16 Noi 2022   •   15:11
UPDATE Anunț de ULTIMĂ ORĂ din Polonia. Noi măsuri decise de Varșovia în cadrul NATO
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Varșovia au anunțat noi măsuri cu privire la căderea unei rachete pe teritoriul polonez, potrivit unei surse diplomatice citate de EFE.

Guvernul polonez va transmite aliaților NATO faptul că racheta care a căzut pe teritoriul său a fost lansată de forțele ucrainene.

"Ceea ce pot să spun este că majoritatea dovezilor pe care le-am strâns indică faptul că nu va fi nevoie să invocăm articolul IV al tratatului NATO în acest moment'', a spus premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Prin urmare, guvernul polonez nu va mai invoca articolul 4 din Tratatul Alianței Nord-Atlantice, care prevede consultări între aliaţi atunci când este ameninţată ''integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea oricăreia dintre părţi''. 

''Ieri am fost martorii unui atac masiv împotriva Ucrainei. Întregul teritoriu ucrainean a fost bombardat, în special în zonele de frontieră ale Ucrainei. Ucraina se apăra de acest atac, aşa că întreaga vină a incidentului îi revine Rusiei. ''Totuşi, este un instrument pe care îl avem la îndemână'', a declarat preşedintele polonez, care a precizat că ''nu a fost vorba de explozia clasică a unei rachete''.

Racheta a aterizat în Przewodow, un sat aflat la granița cu Ucraina, și o ucis două persoane.

Anterior, președintele Joe Biden a declarat că aceasta a fost trasă de armată ucraineană, după ce s-a speculat că ar fi fost lansată de forțele ruse, fapt negat de Moscova. 


 

×
Subiecte în articol: Polonia ucraina racheta nato