x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Germania, grav afectată de infecțiile cu COVID-19. O măsură importantă decisă de autorități

UPDATE Germania, grav afectată de infecțiile cu COVID-19. O măsură importantă decisă de autorități

12 Noi 2021   •   16:28
UPDATE Germania, grav afectată de infecțiile cu COVID-19. O măsură importantă decisă de autorități

Autoritățile sanitare din Germania au decis reintroducerea testării gratuite pentru COVID-19 începând de sâmbătă. Hotărârea a fost luată din cauza creșterii alarmante a infecțiilor, scrie Reuters. 

În primăvară testele erau gratuite datorită campaniei lente de vaccinare de la vremea respepctivă dar s-a renunțat la ele în urmă cu o lună. 

Germania este puternic afectată de pandemie, cu un nou record de 263,7 cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai mare de la începutul răspândirii coronavirusului. 

Totodată, ministrul Sănătății vrea să impună aceste teste chiar și persoanelor vaccinate sau trecute prin boală pentru acces la evenimente publice.

Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătăţii, puţin peste 67% dintre locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă.

Jumătate dintre germani sprijină introducerea de măsuri mai stricte pentru combatarea valului epidemic în creştere, de peste două ori mai mulţi decât în urmă cu două săptămâni, arată un sondaj publicat vineri.

Doar 32% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi de regulile actuale, în timp ce 49% le vor înăsprite, faţă de 20% la măsurarea precedentă.

Sondajul a fost realizat de institutul Forschungsgruppe Wahlen, pe un eşantion de 1.257 de persoane în intervalul 9-11 noiembrie, la comanda ZDF.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un nou record de infectări cu COVID-19 în Germania, unde au fost raportate 50.196 de cazuri în ultimele 24 de ore, transmite Institutul Robert Koch, citat de AFP. Au fost înregistrate 235 de decese. 

''Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică'', a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Au fost introduse noi restricții în Berln, landurile Saxonia și Bavaria. 

În Berlin persoanele nevaccinate nu mai au voie, începând din 15 noiembrie, în spațiile închise din restaurante, baruri, sălile de sport, saloanele de coafură, dar nici la evenimente în aer liber cu peste 2.000 de persoane. Pentru copii și adulții care nu au voie să se vaccineze este  nevoie de un test negativ. 

La birouri prezența angajaților va fi permisă cu maxim 50% din personal. 

Rata de vaccinare este de 67% în cea mai mare economie europeană. 

Circa 4,9 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Germania de la începutul pandemiei. 

×
Subiecte în articol: germania COVID