x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE O coloană militară URIAȘĂ a Federației Ruse se îndreaptă spre regiunea Donbas

UPDATE O coloană militară URIAȘĂ a Federației Ruse se îndreaptă spre regiunea Donbas

12 Apr 2022   •   16:17
UPDATE O coloană militară URIAȘĂ a Federației Ruse se îndreaptă spre regiunea Donbas

O coloană militară uriașă a Federației Ruse se îndreaptă spre regiunea separatistă Donbas, potrivit imaginilor din satelit. Aceasta este formată din vehicule militare care, în prezent, se află în apropiere de Matveev Kurgan, localitate din zona rusă Rostov, transmite CNN.

UPDATE Totodată, noi bombardamente ale armatei ruse au avut loc, astăzi, în orașele Severodoneţk, Lisiceansk, Kreminna, Novodrujesk şi Rubijne din provincia Lugansk

Forțele ucrainene își consolidează pozițiile săpând tranşee şi instalând mine pe marginea drumurilor.
''În oraşele Kreminna, Severodoneţk şi Lisiceansk au loc zilnic evacuări', dar 'este foarte dificil să scoatem oamenii din oraşele Popasna şi Rubijne deoarece sunt ocupate parţial de trupele ruse şi în unele zone bombardamentele sunt constante'', a spus șeful  administrației militare regionale, Serhii Haidai. 

Ploile abundente ar putea îngreuna înaintarea trupelor ruse. ''Acestea au început în ultimele zile să adune sute de unităţi de echipament greu, aducându-le mai aproape de linia frontului, ceea ce sugerează că ofensiva ar putea începe astăzi sau mâine, dar astăzi plouă. Conform prognozei, va ploua mai multe zile'', explică acesta.

Sunt așteptate atacuri ruse din direcţia localităţilor Popasna, din provincia Lugansk, şi Kurakhove, din Doneţk.

ȘTIRE INIȚIALĂ Vehiculele sunt îndreptate spre nord-vest, în direcția regiunii Donbas.

Și un oficial ucrainean de rang înalt a declarat, luni, că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas „a început deja", avertizând că Rusia continuă să acumuleze forțe în regiune.

„Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă (în est) a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: Războiul a început. Da, încă nu există bătălii majore despre care să se vorbească atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja", a declarat Vadym Denysenko, consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne.

Oficiali ucraineni și occidentali au declarat, în ultimele zile, că au observat o redistribuire a trupelor rusești în Donbas, după ce s-au retras din regiunea Kievului ca urmare a negocierilor de pace de la Istanbul.

 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia donbas