x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Va alege Obama o moschee ca loc pentru un discurs oficial?

Va alege Obama o moschee ca loc pentru un discurs oficial?

11 Mai 2009   •   00:00

Imamul prestigioasei moschei Al-Azhar, Mohammed Sayyed Tantaui, şi-a exprimat speranţa că preşedintele american Barack Obama va alege acest lăcaş de cult situat în inima oraşului istoric pentru a susţine discursul său foarte aşteptat către lumea musulmană.



Conform MENA, citată de AFP, imamul Tantaui "şi-a exprimat speranţa că Al-Azhar - în calitate de tribună a islamului moderat şi a civilizaţiei islamice - va fi locul în care preşedintele american îşi va pronunţa discursul către lumea musulmană" la 4 iunie. Salutând viitoarea vizită a lui Barack Obama în Egipt, Mohammed Sayyed Tantaui şi-a exprimat de asemenea speranţa ca acesta "să sprijine eforturile în vederea unui dialog raţional între Statele Unite şi lumea musulmană şi că va participa la întărirea dialogului între diferite culturi şi civilizaţii".

Barack Obama a ales Egiptul pentru a-şi respecta o mare promisiune din campanie, aceea de a oferi un mesaj de reconciliere lumii musulmane, într-un discurs pe care îl va rosti la 4 iunie. Locul în care Barack Obama îşi va susţine discursul nu a fost încă stabilit, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

×
Subiecte în articol: externe