x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G7 plănuiește un nou program de vaccinare pentru țările în curs de dezvoltare

G7 plănuiește un nou program de vaccinare pentru țările în curs de dezvoltare

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2023   •   11:20
G7 plănuiește un nou program de vaccinare pentru țările în curs de dezvoltare
Sursa foto: Hepta

G7 va conveni asupra stabilirii unui nou program de distribuire a vaccinurilor către țările în curs de dezvoltare la summitul liderilor de săptămâna viitoare, a anunțat sâmbătă ziarul japonez Yomiuri, citat de Reuters.

Noul program are ca scop punerea în comun a fondurilor pentru producția și achiziția de vaccinuri, precum și pentru investiții în depozite și pentru formarea lucrătorilor din domeniul sănătății.

Detaliile noului program de vaccinare urmează să fie discutate la summitul G20 din India din septembrie.

Japonia, care prezidează în acest an reuniunile G7, caută să obțină sprijin din partea națiunilor emergente în privința unor probleme de amploare, cum ar fi lanțurile de aprovizionare, securitatea alimentară și schimbările climatice, pentru a contracara influența tot mai mare a Chinei și a Rusiei.

La reuniunea de sâmbătă a miniștrilor de finanțe ai G7 s-a convenit să se ofere ajutor țărilor cu venituri mici și mijlocii pentru a le ajuta să își sporească rolul în lanțurile de aprovizionare cu produse legate de energie.

Gruparea G7, formată din Marea Britanie, Canada, Uniunea Europeană, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite, analizează dacă să emită o declarație privind răspunsul global la pandemie la summitul din 19-21 mai din orașul japonez Hiroshima, a anunțat Yomiuri.

În timpul pandemiei COVID-19, facilitatea COVAX, susținută de OMS și de Alianța Mondială pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), a livrat aproape 2 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului în țările emergente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare g7