x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de violențe în Monterrey. Au fost găsite cadavre și părți din corpurile a 12 persoane

Val de violențe în Monterrey. Au fost găsite cadavre și părți din corpurile a 12 persoane

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   11:00
Val de violențe în Monterrey. Au fost găsite cadavre și părți din corpurile a 12 persoane
Sursa foto: Hepta

Cadavrele mutilate și părți din corpurile a 12 persoane au fost găsite marți în șapte locații din zona metropolitană a orașului mexican Monterrey, într-un val de violențe care a neliniștit locuitorii capitalei industriale a Mexicului.

Descoperirile macabre au reamintit de o perioadă sângeroasă din anii 2010, când conflictele dintre carteluri au cuprins orașul, iar cadavrele erau lăsate pe străzi sau atârnau de poduri.

Astfel de cazuri s-au diminuat în mare măsură în Monterrey, care a fost ales recent pentru a găzdui o nouă fabrică de automobile Tesla.

Autoritățile au declarat că evenimentele de marți par a fi un atac coordonat și au fost probabil declanșate de un conflict intern în cadrul unui grup criminal cu sediul în statul limitrof Tamaulipas.

„Din mesajele care au fost lăsate (lângă cadavre), există o corelație”, a declarat Pedro Jardon, procurorul general din Nuevo Leon, citat de Reuters.

Fotografii ale presupuselor mesaje care au circulat în presa locală și pe rețelele de socializare au sugerat că asasinatele au fost comise de Cartelul de Nord-Est și au reprezentat o răzbunare.

Biroul procurorului general nu a confirmat autenticitatea fotografiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: violente mexic