x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Varoufakis: Continuăm să facem eforturi pentru a se ajunge la un acord până marţi

Varoufakis: Continuăm să facem eforturi pentru a se ajunge la un acord până marţi

27 Iun 2015   •   20:57
Varoufakis: Continuăm să facem eforturi pentru a se ajunge la un acord până marţi

Refuzul Eurogrupului de a prelungi programul de asistenţă financiară după 30 iunie, data la care acesta expiră, riscă să aducă un prejudiciu 'permanent' zonei euro, a afirmat sâmbătă la Bruxelles ministrul grec de finanţe Yanis Varoufakis.

'Refuzul de a prelungi programul (de asistenţă) va afecta cu siguranţă credibilitatea Eurogrupului ca uniune democratică şi mă tem ca prejudiciul să nu fie permanent', a declarat ministrul grec, citat de AFP

Yanis Varoufakis a adăugat că Grecia 'continuă să facă eforturi pentru a se ajunge la un acord până marţi', data la care ţara riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu încheie o înţelegere cu creditorii săi.

Dacă se ajunge la un astfel de acord, 'noi vom spune poporului grec să voteze Da' la referendumul pe care Atena a decis să-l organizeze la începutul lunii iulie, a mai declarat ministrul, la puţin timp după ce miniştrii de finanţe din zona euro au luat act de ruperea negocierilor, cauzată, în opinia lor, de partea greacă.

Premierul Alexis Tsipras a anunţat vineri seara organizarea, la 5 iulie, a unui referendum în legătură cu acceptarea sau nu a condiţiilor puse de creditorii Greciei, condiţii pe care el le-a calificat drept 'umilitoare'. agerpres.ro

×