x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2023   •   16:40
Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Profimedia Images

Publicul poate vizita acum mormântul Papei Benedict al XVI-lea în grotele de sub Bazilica Sfântul Petru.

Vaticanul a anunțat că publicul poate vizita mormântul începând de duminică dimineață, conform Associated Press.

Benedict trăia din 2013 ca papă emerit, după ce s-a retras din papalitate, fiind primul suveran pontif care a făcut acest lucru în ultimii 600 de ani. El a murit la 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican unde și-a petrecut ultimii ani.

Joi, secretarul său, arhiepiscopul Georg Gaenswein, a dat o ultimă binecuvântare după ce trupul lui Benedict, așezat în trei sicrie separate, care intră unul în celălalt - primul de lemn de chiparos, pus într-un sicriu de zinc și apoi în altul, de lemn - au fost coborâte în Grotele Vaticanului.

Rămășițele au fost așezate în fostul mormânt al predecesorului lui Benedict, Sfântul Ioan Paul al II-lea. Rămășițele lui Ioan Paul al II-lea au fost mutate într-o capelă de la etajul principal al bazilicii după beatificarea sa în 2011.

Aproximativ 50.000 de persoane au participat la funeraliile lui Benedict, după trei zile în care trupul neînsuflețit a fost depus în bazilică, un eveniment care a atras aproape 200.000 de spectatori.

Numele lui Benedict, cel de-al 265-lea suveran pontif al Bisericii Catolice, a fost gravat pe o placă de marmură albă, a precizat Vaticanul.

Vaticanul nu a precizat dacă Papa Francisc a vizitat în privat mormântul lui Benedict înainte de a fi permisă vizionarea publică sau dacă ar putea face acest lucru la un alt moment dat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: papa benedict Vatican