x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşmintele viitorului papă pot fi deja admirate în vitrina Casei Gammarelli

Veşmintele viitorului papă pot fi deja admirate în vitrina Casei Gammarelli

05 Mar 2013   •   10:11
Veşmintele viitorului papă pot fi deja admirate în vitrina Casei Gammarelli
Deşi nimeni nu ştie măsurile viitorului papă, veşmintele acestuia sunt deja pregătite, casa Gammarelli, croitorul Sfântului Scaun încă din secolul XVIII, confecţionând deja trei ţinute complete cu măsuri diferite, scrie luni AFP.
 
Cele trei ţinute - de măsură mică, medie şi mare - sunt expuse de luni dimineaţă în vitrina discretei Gammarelli, care se găseşte pe Via Santa Chiara, la doi paşi de Pantheon.

'Pentru acest conclav am pregătit trei ţinute ecleziastice albe din lână, însoţite de o pelerină din catifea roşie cu blană pe margini, pentru că încă este frig, o etolă, încălţăminte roşie şi o calotă', a explicat Lorenzo Gammarelli, unul dintre responsabilii vestitului atelier de confecţii, precizând că încălţămintea va fi creată în mai multe măsuri, aceasta fiind mai greu adaptabilă în comparaţie cu celelalte elemente.

'Ţesăturile din care sunt confecţionate veşmintele sunt din lână pură. Nu avem o lână specială pentru Sfântul Părinte, este materialul clasic pe care-l folosim pentru toţi clienţii noştri care se îmbracă în alb, precum misionarii sau anumite ordine monastice', a adăugat acest expert în modă ecleziastică.

'Conclavul este un moment foarte special, deosebit', a continuat Lorenzo nu fără mândrie, iar 'în acest caz este încă şi mai deosebit pentru că nu se aştepta demisia papei'. 'Sincer, atunci când l-am auzit, nu mi-a venit să cred, mi se părea absurd. Şi totuşi...', a mai afirmat Lorenzo Gammarelli, abţinându-se să spună mai multe, întrucât discreţia este elementul esenţial în viaţa societăţii sale. Întrebat cine va face livrarea şi cine va fi însărcinat cu retuşurile finale, Lorenzo a răspuns doar cu un zâmbet enigmatic.

×
Subiecte în articol: viitorul papa haine vesminte