x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veste bună pentru microbiști - Qatarul renunță la testele antigen și PCR pentru intrare în țară

Veste bună pentru microbiști - Qatarul renunță la testele antigen și PCR pentru intrare în țară

26 Oct 2022   •   21:40
Veste bună pentru microbiști - Qatarul renunță la testele antigen și PCR pentru intrare în țară
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Ministerul Sănătății Publice din Qatar (MOPH) a anunțat miercuri că, având în vedere faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să scadă, vizitatorii nu mai sunt obligați să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR sau al testului rapid de antigen înainte de a călători în Qatar.

Ca efect al scăderii numărului de cazuri și în Qatar, precum datorită derulării în curs a Programului național de vaccinare împotriva COVID-19 din Qatar, și pe baza deciziei Consiliului de Miniștri emisă la 26 octombrie 2022, se vor aplica o serie de actualizări la măsurile în vigoare pentru a face față COVID-19, relatează thepeninsulaqatar.com.

Actualizările intră în vigoare marți, 1 noiembrie 2022, și sunt următoarele:

Este obligatoriu ca persoanele să prezinte statutul de sănătate al aplicației Ehteraz la intrarea în unitățile de sănătate din Qatar.

Cetățenii și rezidenții din Qatar nu mai sunt obligați să efectueze un test rapid de antigen sau un test PCR în termen de 24 de ore de la sosirea în Qatar.

Vizitatorii nu mai sunt obligați să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR sau al testului rapid de antigen înainte de a călători în Qatar.

Ministerul a subliniat necesitatea ca toți cetățenii, rezidenții și vizitatorii să continue să urmeze măsurile de precauție standard pentru a reduce riscul de infectare.

Printre acestea se numără vaccinarea completă împotriva COVID-19, efectuarea unei igiene a mâinilor în mod regulat, efectuarea unui test de depistare a simptomelor COVID-19 și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Călătorilor li se reamintește să viziteze site-ul web al ministerului privind politica de călătorie și de prevenție împotriva COVID-19 pentru a fi la curent cu cele mai recente cerințe ale politicii.

Măsurile au fost luate și din perspectiva apropierii Cupei Mondiale organizate de Qatar, eforturile logistice în vederea acceptării a peste un milion de turiști în țară fiind considerate peste capacitatea de procesare a personalului existent.

(sursa: Mediafax)

×