x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veste ȘOC pe piața carburanților. A demisionat președintele unui mare producător de petrol din Rusia

Veste ȘOC pe piața carburanților. A demisionat președintele unui mare producător de petrol din Rusia

21 Apr 2022   •   14:37
Veste ȘOC pe piața carburanților. A demisionat președintele unui mare producător de petrol din Rusia
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Președintele Lukoil, Vagit Alekperov, a demisionat din funcție. Acesta a făcut apel la încetarea invaziei ruse în Ucraina în luna martie, scrie AFP.

"Preşedintele Consiliului de Administraţie al Lukoil, Vagit Alekperov, a informat compania despre decizia sa de a demisiona din funcţia de membru al consiliului director şi preşedinte", a anunţat LUIkoil.

Nu se cunosc motivele oficiale ale demisiei. Alekperov are 71 de  ani, conduce compania din 1993 și este și acționar. El are o avere estimată la 10,5 miliarde de dolari și este al 10-lea cel mai bogat om din Rusia, conform revistei Forbes. 

Acesta a fost sancționat de Marea Britanie, în cadrul măsurilor economice luate de țările occidentale împotriva Rusiei. Mai mulți oligarhi și oficiali ruși au fost vizați iar averile blocate. 

Lukoil este al doilea cel mai mare producător de petrol din Rusia. 

Compania are o cotă de 20% pe piața petrolieră din România, cu circa 300 de benzinării și proprietatea asupra rafinăriei Petrotel. 
 

×
Subiecte în articol: carburanti Rusia oligarh Lukoil