x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşti proaste pentru amatorii de ,,iarbă legală". Olanda interzice marijuana pentru străini

Veşti proaste pentru amatorii de ,,iarbă legală". Olanda interzice marijuana pentru străini

02 Ian 2013   •   19:04
Veşti proaste pentru amatorii de ,,iarbă legală". Olanda interzice marijuana pentru străini

Aproape toate localităţile olandeze au adoptat o lege care interzice accesul cetăţenilor străini şi al minorilor în cafenelele cu marijuana din Olanda. Localurile erau cunoscute drept un paradis pentru consumatorii din întreaga Europă.

Patronii cafenelelor atrag atenţia că noua lege nu va aduce niciun beneficiu şi îi va forţa pe mulţi consumatori să apeleze din nou la piaţa neagră pentru a putea face rost de canabis. În plus, va fi afectată industria consumului legal, pentru că mai multe localuri care s-au opus legislaţiei cu fost deja forţate să îşi închidă uşile. "Locul acesta va deveni ca Vestul Sălbatic. Iniţiativa mi se pare de-a dreptul ridicolă în contextul crizei din Europa, pentru că va elimina foarte multe locuri de muncă", spune un localnic.

Pe de altă parte, unii olandezi sunt mulţumiţi că numărul consumatorilor de marijuana ar putea fi redus.
Majoritatea cafenelelor s-au aliniat la noile standarde şi nu permit accesul străinilor sau al persoanelor sub vârsta de 18 ani. Cu toate acestea, primăria din Amsterdam a refuzat să pună în aplicare restricţiile pentru turiştii străini, care aduc o contribuţie importantă la buget în fiecare an.

×
Subiecte în articol: iarbă marihuana olanda canabis