x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești PROASTE pentru sărbătorile de iarnă. Ornamentele de Crăciun se scumpesc

Vești PROASTE pentru sărbătorile de iarnă. Ornamentele de Crăciun se scumpesc

01 Noi 2021   •   09:46
Vești PROASTE pentru sărbătorile de iarnă. Ornamentele de Crăciun se scumpesc

Ornamentele de Crăciun se vor scumpi din cauza faptului că producția este afectată de criza de materii prime, ceea ce va duce la creșterea prețurilor de producție în orașul Yiwu din China, cel mai mare centru din lume pentru realizarea decorațiunilor, scrie Bloomberg. 

Circa 80% dintre acestea se produc în orașul chinez, care exportă de circa 6,1 miliarde de dolari pe an. Yiwu se află la 300 km sud-vest de Shanghai. 

Problemele din lanțurile de aprovizionare continuă deși majoritatea comenzilor au fost onorate înainte de problemele cu electricitatea. Totodată, scumpirile sunt cauzate și de majorarea prețurilor la plastic și metale. 

Producția din Yiwu a scăzut la jumătate în 2020 din cauza pandemiei. 

"În cele din urmă, costurile vor fi suportate de consumatori. Exportatorii şi mărcile globale pot absorbi costurile doar temporar dar companiile nu vor face afaceri dacă înregistrează pierderi. Dacă şi mai multe companii vor ieşi de pe piaţă, oferta va scădea şi preţurile vor creşte şi mai mult deoarece producătorii rămaşi vor influența mai mult preţurile", spune Ding Shuang, economist şef pentru China la Standard Chartered Plc. 

×
Subiecte în articol: ornamente de craciun scumpiri