x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi cât s-a licitat pentru o Biblie conţinând o dedicaţie a lui Albert Einstein

Vezi cât s-a licitat pentru o Biblie conţinând o dedicaţie a lui Albert Einstein

29 Iun 2013   •   12:51
Vezi cât s-a licitat pentru o Biblie conţinând o dedicaţie a lui Albert Einstein

O biblie în care fizicianul german Albert Einstein a scris o dedicaţie în care se referă la cartea sfântă ca la "o inepuizabilă sursă de înţelepciune şi consolare" a fost vândută la licitaţie la New York pentru suma de 68.500 de dolari.

Pe pagina web a casei de licitaţii Bonhams, exemplarul era estimat la între 1.500 şi 2.500 de dolari, dar interesul uriaş a făcut ca preţul să crească de 30 de ori!

Biblia, un cadou făcut de Einstein unei prietene americane, Harriett Hamilton, conţine această dedicaţie în limba germană făcută de laureatul Premiului Nobel pentru Fizică soţiei sale, Elsa, şi datează din 1932. El face referire la cartea sfântă ca la "o inepuizabilă sursă de înţelepciune şi consolare care ar trebui citită mai des".

"Einstein, ca adult, nu se identifica cu religia sub forma sa instituţională, prin urmare dedicaţia este un exemplu extraordinar a ceea ce simţea el la începutul anilor 30", a declarat Christina Geiger, directoarea secţiei de cărţi şi manuscrise a casei de licitaţii Bonhams.

×
Subiecte în articol: biblie einstein dedicatie licitatie