x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victima lui Dominique Strauss-Kahn, "în stare de şoc".

Victima lui Dominique Strauss-Kahn, "în stare de şoc".

17 Mai 2011   •   07:09
Victima lui Dominique Strauss-Kahn, "în stare de şoc".

Femeia care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala si tentativa de viol este "in stare de soc", potrivit colegilor sai si vecinilor citati de presa americana.

Presupusa victima este o imigranta africana in varsta de 32 de ani, care locuieste in Bronx si are o fiica in varsta de 16 ani. "Este o femeie prezentabila, foarte agreabila, foarte prietenoasa. Este in stare de soc", a declarat una dintre colegele sale de la hotelul Sofitel pentru New York Post. "Conducerea institutiei ne-a cerut sa nu ii punem prea multe intrebari pentru ca este foarte afectata", a adaugat angajata.

"Sunt oameni buni", a declarat pentru cotidian o vecina, tot imigranta africana. "De fiecare data cand o vad ma bucur, pentru ca amandoua suntem din Africa. Ea nu a ridicat niciodata probleme. Niciun zgomot. Totul era bine", a adaugat ea.

Conducerea hotelului a anuntat intr-un comunicat ca femeia avea un comportament exemplar.

"Angajata noastra lucreaza la Sofitel New York de trei ani si suntem pe deplin multumiti de munca si de comportamentul ei", a declarat pentru AFP directorul general al hotelului, Jorge Tito.

Tanara femeie nu are antecedente judiciare si nu pare sa se fi intalnit vreodata cu Dominique Strauss-Kahn anterior, potrivit presei americane. La randul sau, politia nu face niciun comentariu si refuza sa dezvaluie identitatea presupusei victime.

Aceasta femeie l-a identificat duminica pe Dominique Strauss-Kahn dintre mai multi barbati care i-au fost aratati la comisariatul din Harlem (nordul Manhattan), unde directorul FMI a fost adus sambata seara, dupa ce a fost arestat.

El a comparut luni in fata tribunalului penal din Manhattan. Judecatoarea i-a refuzat eliberarea pe cautiune si a ordonat mentinerea lui in detentie. Urmatoarea audiere este fixata pentru vineri.

×
Subiecte în articol: externe strauss-kahn