x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Americanii se pregătesc de ce este mai rău. Uraganul Irma va fi "cu adevărat distrugător" în SUA

VIDEO - Americanii se pregătesc de ce este mai rău. Uraganul Irma va fi "cu adevărat distrugător" în SUA

07 Sep 2017   •   17:14
VIDEO - Americanii se pregătesc de ce este mai rău. Uraganul Irma va fi "cu adevărat distrugător" în SUA

Uraganul Irma va fi "cu adevărat distrugător" când va ajunge pe coastele Floridei, a declarat joi Brock Long, şeful agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă (FEMA), pentru postul CNN, relatează AFP. 

Preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter "fiţi prudenţi, rămâneţi în siguranţă!" El a adăugat: "Avem echipe de oameni talentaţi şi curajoşi la faţa locului care sunt gata să ajute". 

SUA au fost lovite de un uragan de categoria a 5 - cum este Irma - doar de trei ori din 1851, a afirmat Long, subliniind că majoritatea populaţiei expuse nu are experienţa unui fenomen atât de devastator. 

Brock Long şi-a exprimat îngrijorarea ca nu cumva oamenii să nu urmeze ordinele de evacuare care au fost emise de autorităţile din Florida. 

În afară de Florida, "întreaga parte de sud-est a SUA trebuie să se pună la adăpost şi să dea dovadă de atenţie", în special în Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, a subliniat el. 

Uraganul Irma este cel mai puternic fenomen ciclonic care ameninţă Florida de la Andrew în 1992, care era tot de categoria a 5-a. Chiar dacă traiectoria sa nu se cunoaşte încă cu certitudine, uraganul Irma ar urma să lovească Florida în acest weekend.

AGERPRES

Imagini surprinse în Insulele Virgine, teritoriu SUA.

 

×