x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Confruntare între manifestanţii anti-NATO şi poliţie, în timpul summitului de la Chicago

(VIDEO) Confruntare între manifestanţii anti-NATO şi poliţie, în timpul summitului de la Chicago

de Mediafax    |    21 Mai 2012   •   12:06
(VIDEO) Confruntare între manifestanţii anti-NATO şi poliţie, în timpul summitului de la Chicago

Politia a arestat aproximativ 45 de manifestanti ieri seara, la Chicago, in urma unor confruntari care au izbucnit in cursul unei manifestatii impotriva organizarii summitului NATO, relateaza AFP.

Arestarile, unele in forta, au avut loc dupa ce unii manifestanti au aruncat cu proiectile asupra politistilor. Politia, echipata cu tunuri de apa, a cerut manifestantilor sa paraseasca zona.

"Ramaneti, la un moment dat trebuie luata o pozitie", au scandat ca raspuns manifestantii, care au refuzat sa plece.

Cateva mii de persoaane s-au reunit duminica dupa-amiaza, in principal militanti pacifisti si din cadrul miscarii Occupy, cu scopul de a protesta fata de summitul NATO si a reclama ca statele sa cheltuiasca mai putin cu apararea si mai mult pentru educatie.

Militantii au iesit in numar mare pe strazile aproape pustii din centrul istoric, incadrati de un puternic dispozitiv al fortelor de ordine pe jos, calare sau pe motocicleta.

Ei nu au fost autorizati sa se apropie de Centrul de conferinte in care s-au reunit pana luni sefii de stat si de Guvern ai celor 28 de state membre NATO si ai tarilor care participa la operatiunea din Afganistan.

Pentru a gazdui summitul NATO, autoritatile din Chicago au plasat centrul orasului sub un important dispozitiv de securitate, pe unele dintre strazi circulatia fiind inchisa.

×
Subiecte în articol: incidente chicago