x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Controversă legată de refuzul lui Trump de a da mâna cu Merkel

VIDEO - Controversă legată de refuzul lui Trump de a da mâna cu Merkel

19 Mar 2017   •   15:40
VIDEO - Controversă legată de refuzul lui Trump de a da mâna cu Merkel

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a respins ideea potrivit căreia preşedintele american a refuzat în mod deliberat să dea mâna cu Angela Merkel, vineri, în faţa camerelor de filmat, în timpul întrevederii lor de la Washington, potrivit AFP. 

"Eu nu cred că el a auzit întrebarea" cancelarului german atunci când i-a propus să dea mâna din nou la cererea fotoreporterilor, în timp ce ambii stăteau unul lângă altul în Biroul Oval al Casei Albe, a declarat duminică Sean Spicer pe site-ul web al revistei germane Der Spiegel. 

Nu a auzit sau a ignorat deliberat propunerea Angelei Merkel de a da mâna, cazul este considerat de către mass-media germană drept simptomatic atmosferei generale a întrevederii de la Washington, unde divergenţele între cei doi lideri au apărut în mod clar, fie că este vorba de imigraţie, comerţ sau cheltuieli militare în cadrul NATO. 

Cotidianul Bild consideră "puţin probabil" ca Donald Trump să nu fi auzit propunerea cancelarului, care stătea chiar lângă el, şi relevă că, pe durata întregului episod, el nu i-a aruncat nicio privire. AGERPRES

 

×